Mensen met een beperking individueel

Beperking en paarden

Naast de rijlessen die wij geven aan mensen met een mentale en/of lichte lichamelijke beperking kunnen mensen met een beperking ook zonder les te nemen van onze paarden genieten. Het omgaan met paarden zorgt namelijk voor lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Paarden

Het omgaan met paarden als lichamelijke en geestelijke ontspanning. Het rijden op het paard zorgt ervoor dat harmonische, ritmische en driedimensionele bewegingen van het paard en de warmte die het paard uitstraalt, worden overgebracht naar het lichaam van de ruiter. Het zorgt voor een aangenaam en vertrouwd gevoel. Het lichaam ontspant en de geest komt tot rust.

Snoezelen

"Snoezelen" is een bekende term voor mensen in de wereld van de zorg. Uitleggen wat het is, is bijna onmogelijk, want snoezelen moet je doen. Bij snoezelen staan de zintuigen centraal: het gaat om horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Dit doet ieder op zijn of haar eigen manier. Jezelf kunnen zijn is daarbij essentieel.

Bij snoezelen kunnen dieren een hele belangrijke rol spelen, juist omdat ook bij hen de zintuigen op de eerste plaats komen. Een paard of pony is niet in eerste instantie een rijdier, maar een kameraad. Door het paard te aaien, knuffelen, borstelen kun je zelfvertrouwen opbouwen en tot rust komen.

 

Voor meer informatie