Grondwerk met paarden

Grondwerk

Een arrangement voor deelnemers van minimaal 13 jaar ongeacht ervaring en rijstijl of discipline je beoefent. Het is eigenlijk de basis, het aanleren van een duidelijke taal. De taal van het paard. Gedurende het grondwerk arrangement leer je het gedrag van het paard te begrijpen. Zo krijg je een paard dat kalm blijft in alle omstandigheden, graag met je meewerkt, gevoelig en licht is op de hulpen,… met als resultaat betere prestaties - wat die ook mogen zijn: in elke paardensportdiscipline, competitief of recreatief! Tijdens het grondwerk arrangement leer je je paard o.a. te sturen in zijn eigen taal, vlot op de trailer te gaan, angsten overwinnen, maar ook snel te kalmeren bij stress, enz.. Als het weer het toelaat gaan jullie ook zwemmen met de paarden. Je bouwt een echte vriendschap op met het paard, je krijgt een band die sterker is dan gelijk welk leidtouw, waarbij het paard zijn waardigheid niet verliest.

Uiteindelijk betekent dit:
Een hogere motivatie van je paard - Je kan het potentieel van je paard naar boven brengen zonder het zijn waardigheid te ontnemen.
Plezier - Zowel voor paard als mens. Zonder dwang, intimidatie en angst.
Veilige relatie - Ongelukken komen minder vaak voor. Je paard wacht op je instructies als het niet meer verder durft, omdat hij je vertrouwt.
Gelukkige paarden - Minder ”stout” gedrag. Je paard, dat maar wat onder of achter je aan hobbelde en de communicatie al lang had opgegeven, wordt ineens wakker. Het begint je vragen te stellen, te spelen en zelfs spontaan dingen aan te bieden!
Er zijn arrangementen voor beginners en gevorderden.
Natuurlijk worden de paarden en de stallen ook verzorgd! Het zijn arrangementen van 5 dagen (4 overnachtingen). Maar het is ook mogelijk dat wij een volledig "op maat" arrangement rond dit thema voor u verzorgen. Op onze facebook pagina staan ook heel veel foto's van onze arrangementen. Bij vragen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Tijdens de arrangementen wordt er geslapen in onze moderne accommodatie. Arrangementen zijn vol pension. Heb je geen eigen paard ...... geen probleem! Wij hebben een passend paard voor jou! Heb je een eigen paard die je mee wil nemen? Wij hebben een ruime box voor jouw paard! Verblijf van je paard is tegen meerkosten.

 

Voor meer informatie