Recht richten

Lessen recht richten

De lessen recht richten van paarden zijn bedoeld voor ruiter en paard. Het is de taak van de ruiter om een paard te leren zijn evenwicht te houden bij iedere beweging die hij doet met of zonder een ruiter op zijn rug. Pas als het paard zichzelf ontplooid heeft, zal het paard zichzelf kunnen dragen en in cadans kunnen zijn, zodat links en rechts lopen hetzelfde aanvoelt. Je zult zien dat van daaruit aan de teugel lopen ook geen probleem geeft.
Uit mijn praktijkervaring en bijscholing hierrond, heb ik gezien en geleerd dat er veel fouten gemaakt worden bij opleidingen en rijinstructie waardoor paarden scheef gaan lopen, kreupelen, ruiters niet meer recht op hun paard kunnen zitten, paarden met steeds zwaardere bitten gereden worden en steeds meer verzet tonen.
Het is mijn passie ruiter en paard terug op het ‘rechte pad’ te brengen. Heeft u een jong paard, begin dan eerst met deze oefeningen, heeft u een kreupel paard of herkent u deze problemen, kom dan zeker naar ons. Iedereen kan dit leren!

 

Voor meer informatie