Zadelmak maken

Zadelmak maken?

Zadelmak maken is een ruim begrip. De een vindt het paard zadelmak als deze een zadel op de rug kan verdragen en voor de ander is dat pas als het paard gestuurd kan worden door een ruiter op zijn/haar rug. Voor ons is zadelmak, dat het paard gestuurd kan worden door een ruiter op zijn/haar rug. Dan is het paard namelijk klaar voor het verder beleren in de verschillende gangen en daarna uiteraard voor het verder beleren in de betreffende discipline.

Goede basis

Voordat een paard het zadel daadwerkelijk op de rug krijgt dient er een goede basis qua grondwerk te zijn. Er wordt op een rustige manier begonnen met grondwerk/longeren. Werken aan vertrouwen geven en krijgen. Dit is een belangrijke fase in het zadelmak maken. Indien in deze fase overhaast te werk wordt gegaan kan dit het verder beleren van het paard zeer moeilijk maken.

Het zadel

Als de juiste basis er is kan het zadel uiteindelijk op de rug. Dit gebeurt ook weer in alle rust. Altijd met respect voor het paard. Alleen dan zul je een zadelmak paard krijgen dat zich na dit proces goed laat beleren.

Ervaring

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met het zadelmak maken van paarden en weten dat dit geen klus is die binnen een twee weken geklaard wordt. Dit in tegenstelling tot advertenties die wij regelmatig tegenkomen. Wij prefereren ook, indien mogelijk, om het paard samen met de eigenaar zadelmak te maken. Mocht dit niet mogelijk zijn dan is uw paard bij ons in goede handen. U wordt wekelijks ( of op verzoek, eerder) op de hoogte gehouden van de voortgang.

 

Voor meer informatie